Budoucnost bydlení: Jak se mění preference kupujících a nájemníků v roce 2024 Budoucnost bydlení: Jak se mění preference kupujících a nájemníků v roce 2024




    
    
    Budoucnost bydlení: Jak se mění preference kupujících a nájemníků v roce 2024



Budoucnost bydlení: Jak se mění preference kupujících a nájemníků v roce 2024

Přečtěte si můj článek o tom, jak se v roce 2024 mění požadavky na bydlení. Ekonomické faktory, technologický pokrok a důsledky pandemie koronaviru výrazně ovlivnily rozhodování lidí ohledně jejich domovů. V článku vám nabízím pohled na nové trendy v realitním trhu, proč roste zájem o ekologické a technologicky vyspělé domovy a jaké změny nás čekají.

Vliv pandemie na bydlení

Pandemie koronaviru zásadně změnila způsob, jakým lidé přistupují k bydlení. Dříve byla oblíbená lokalita v centerch měst s rychlým přístupem ke kulturnímu životu, službám a kancelářím. Avšak s nástupem pandemie mnoho z nás muselo začít pracovat z domova. Tato změna vedla k tomu, že nyní více přemýšlíme o našich skutečných potřebách a požadavcích na bydlení.

Jeden z hlavních důsledků této situace je zvýšený zájem o větší byty nebo rodinné domy, které poskytují dostatek prostoru pro práci z domova. Lidé také kladou větší důraz na kvalitu života a zdraví; preferují nemovitosti blízko přírody nebo alespoň s balkónem pro pobyt na čerstvém vzduchu.

Tento nový trend pravděpodobně přetrvá i do budoucna a realitní trh se bude muset těmto změnám přizpůsobit.

Udržitelnost a technologie v bydlení

Zvyšující se důraz na ekologii a udržitelnost má velký vliv na současný realitní trh. Kupující a nájemníci stále více preferují domovy šetrné k životnímu prostředí. Moderní bydlení je často vybaveno chytrými technologiemi, které pomáhají snížit spotřebu energie a zlepšit komfort obyvatel.

Energetická účinnost patří mezi hlavní kritéria při výběru nemovitosti. Lidé hledají domovy s kvalitní izolací, úspornými spotřebiči a solárními panely. Tato opatření nejenom snižují provozní náklady domácností, ale také přispívají k ochraně životního prostředí. Stále populárnější jsou i ekologické stavební materiály jako recyklované dřevo nebo zelené střechy.

Chytré technologie se již staly standardem moderních domácností. Systémy chytrého domu umožňují dálkové ovládání osvětlení, topení či zabezpečení pomocí mobilních aplikací. Tyto inovace zvyšují pohodlí a zároveň šetří energii – například chytré termostaty mohou optimalizovat vytápění podle aktuálních podmínek a přítomnosti obyvatel.

Pandemie spolu s rostoucím zájmem o udržitelnost výrazně změnily preference kupujících i nájemníků v roce 2024. Lidé nyní hledají prostornější, ekologičtější a technologicky vybavené domovy. Pokud také hledáte nový domov nebo chcete poradit ohledně nejlepšího řešení pro vás, neváhejte se mi ozvat prostřednictvím kontaktů na mém webu.

Roman Kasalý
Autor: Roman Kasalý

Jsem makléř Evropa realitní kanceláře od roku 2004.

V Business Academy Evropa jsem absolvoval všechny stupně certifikovaných školení a v roce 2020 jsem úspěšně složil státní zkoušku profesní kvalifikace a tak mohu nyní oprávněně užívat titul certifikovaný makléř expert profesionál.

Prošel jsem v realitách již všechna zaměření, nyní se však specializuji na prodeje. Díky výsledkům patřím do VIP klubu nejlepších makléřů celé sítě Evropa realitní kanceláře (nyní cca 300 makléřů).

Sleduji nejnovější trendy práce realitních makléřů a využívám moderní technologie (kvalitní fotografie, 3D plánky nemovitostí, letecké snímky „dronem“ atd.). Protože jsem zaměřen na kvalitu služeb a je to vidět na výsledcích, mnoho dřívějších klientů se ke mně vrací a doporučuje mne dál.

Věřím, že s mými službami budete spokojeni a těším se na naši spolupráci.

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení


Přihlašte se k odběru článků

Jednou do měsíce tipy a rady e-mailem zdarma

zpracováním osobních údajů