Co přinese rok 2016? Úspěchy a nové šance všem rozvážným

Co přinese rok 2016? Úspěchy a nové šance všem rozvážným

Podle čínského horoskopu je rok 2016 ve znamení Ohnivé Opice – zvířete sice moudrého, ale také svéhlavého. Dařit se má stěhování, nákupům nemovitostí, vydělávání peněz i podnikatelským nápadům. Každé rozhodnutí je však nutné velmi dobře promyslet.

Opice ochrání všechny opatrné a rozvážné lidi, obzvlášť intelektuály a tvůrce. Ti, kteří budou tvrdě pracovat a zacházet se svými financemi obezřetně, mohou očekávat zlepšení a stabilitu. Rok 2016 je příhodný pro zvýšení zůstatků na běžných i spořicích účtech.

Pořiďte si na začátku roku dům

Nejen rok Opice, ale i současný realitní trh přeje nákupům nemovitostí. Úrokové sazby hypoték jsou stále nízké, avšak v roce 2016 půjdou zřejmě mírně nahoru. Proto byste s pořízením nového bytu, domu či prostoru pro podnikání neměli otálet. Navíc pokud se pro tuto akci rozhodnete počátkem roku 2016, nejspíš se ještě vyhnete placení daně z nabytí nemovitých věcí (4 % z kupní ceny nebo úředně stanovené nabývací hodnoty). Nyní ji totiž platí převážně prodávající, zatímco od dubna 2016 se má tato nepříjemná povinnost přenést výhradně na kupujícího.

Založte sociální podnik

Ani v roce 2016 se bohužel nevyhneme přírodním katastrofám – záplavám, zemětřesením a dalším otřesům. Žijeme v pohnuté době, kdy jsme svědky boření všeho nestabilního. A na každém jednotlivci záleží, jak a s čím vyrazí do nové epochy, která je už za dveřmi. Symbolická Opice při tom ocení jakékoliv podání pomocné ruky potřebným. Zasvěcení uvádí: „Kdo chce tento náročný rok zvládnout, musí dávat víc, než dostává.“

Pouhá dobročinnost už ale dnes nestačí – v kurzu je sociální podnikání. Stále více firem chce totiž investovat do projektů, které peníze nejen spotřebují, ale také vytvoří. Případně je finančně podpoří a očekávají návratnost vložených prostředků i rozumný zisk. Rok 2016 bude příznivý z hlediska nových projektů a podnikatelských nápadů, ale riskantní pro dobrodruhy inklinující k pochybným obchodům. Stále je třeba mít na paměti opatrnost, etiku a dodržování všeho slíbeného. Potom očekávejte pohodu a prosperitu.

Pokud vás zaujala myšlenka sociálního podnikání, řadu informací získáte od organizací EVPA, Byznys pro společnost, Ashoka nebo TESSEA. A budete-li zaměstnávat zdravotně postižené nebo jinak znevýhodněné občany, lze počítat i se státní podporou. Příkladem může být Laskavárna Moravská Třebová, v níž pracují handicapovaní lidé spolu se zdravými.

Ovšem v roce 2016 to nebudou mít snadné ani ti, kteří se běžně cítí zdraví. Mohou se potýkat s migrénami, závratěmi, potížemi se zrakem, přeludy i duševními poruchami. Z tíživé reality se bude množství lidí snažit dostat s pomocí prášků, alkoholu a drog. Doufejme, že převážná většina Čechů zůstane silná, protože právě naše země se ocitá na osudové křižovatce. Její další cestu zvolí občané, kteří si uvědomí svou odpovědnost.
Radujte se z rodinného života

Opici se vůbec nelíbí nezávazné románky a život „na psí knížku“, naopak upřednostňuje legitimní partnerství a fungující rodinné zázemí. Manželství i vztahy, které vzniknou v roce 2016, budou proto dlouhé, pevné, harmonické, obdařené uměním vzájemného naslouchání. Patříte-li mezi nezadané, také se těšte – právě v roce Ohnivé Opice byste mohli potkat svou spřízněnou duši na celý život.

Roman Kasalý
Autor: Roman Kasalý

Jsem makléř Evropa realitní kanceláře od roku 2004.

V Business Academy Evropa jsem absolvoval všechny stupně certifikovaných školení a v roce 2020 jsem úspěšně složil státní zkoušku profesní kvalifikace a tak mohu nyní oprávněně užívat titul certifikovaný makléř expert profesionál.

Prošel jsem v realitách již všechna zaměření, nyní se však specializuji na prodeje. Díky výsledkům patřím do VIP klubu nejlepších makléřů celé sítě Evropa realitní kanceláře (nyní cca 300 makléřů).

Sleduji nejnovější trendy práce realitních makléřů a využívám moderní technologie (kvalitní fotografie, 3D plánky nemovitostí, letecké snímky „dronem“ atd.). Protože jsem zaměřen na kvalitu služeb a je to vidět na výsledcích, mnoho dřívějších klientů se ke mně vrací a doporučuje mne dál.

Věřím, že s mými službami budete spokojeni a těším se na naši spolupráci.

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení


Přihlašte se k odběru článků

Jednou do měsíce tipy a rady e-mailem zdarma

zpracováním osobních údajů