Co vědí naše děti o rodinných financích?

Co vědí naše děti o rodinných financích?

Informace obsažené v tomto článku jsou mají pouze informativní charakter a nesouvisí s žádnou reklamní nabídkou. Výpočty se mohou lišit podle konkrétního produktu.
Autor článku je redakce E-konzultant.

Poslední průzkumy přinášejí zajímavé informace o finanční výchově dětí v českých rodinách. Podle nich se řada rodičů se svými dětmi o rodinných financích vůbec nebaví. Mají totiž obavu, aby své děti zbytečně nezatěžovali. A velká část rodičů nedává dětem do 12 let vůbec žádné kapesné. Přidáme-li k výsledkům nízkou úroveň finančního vzdělání na mnohých základních školách, nemůžeme se pak divit podprůměrné finanční gramotnosti celé společnosti.

Více se o rodinných financích s dětmi mluví na malých městech a na venkově, kde se rodina k penězům staví zodpovědněji. Odedávna si lidé na venkově museli majetek náročně vydobýt a jeho udržení určuje společenskou prestiž rodiny. Rodiče na malých městech také častěji dávají dětem finanční odměnu i nad rámec kapesného, pokud dostanou dobré známky ve škole.

Špatnou zprávou je, že většina rodičů dětí na prvním stupni základních škol nedává dětem vůbec žádné kapesné. Rodiče jsou totiž přesvědčeni, že malé děti s penězi neumí zacházet nebo peníze nepotřebují. Někteří rodiče také spoléhají na školy, které mají nařízené zařadit finanční vzdělávání do svých osnov. Bohužel stále platí, že děti se toho ve škole příliš nedozví a jejich schopnost zacházet s penězi je malá. Naučit děti dobře hospodařit zůstává tedy úkolem rodičů. Na trhu existuje řada finančních produktů, které jsou pro děti určeny. Pro doporučení s jejich vhodným výběrem využijte kontaktů na těchto stránkách.

Roman Kasalý
Autor: Roman Kasalý

Jsem makléř Evropa realitní kanceláře od roku 2004.

V Business Academy Evropa jsem absolvoval všechny stupně certifikovaných školení a v roce 2020 jsem úspěšně složil státní zkoušku profesní kvalifikace a tak mohu nyní oprávněně užívat titul certifikovaný makléř expert profesionál.

Prošel jsem v realitách již všechna zaměření, nyní se však specializuji na prodeje. Díky výsledkům patřím do VIP klubu nejlepších makléřů celé sítě Evropa realitní kanceláře (nyní cca 300 makléřů).

Sleduji nejnovější trendy práce realitních makléřů a využívám moderní technologie (kvalitní fotografie, 3D plánky nemovitostí, letecké snímky „dronem“ atd.). Protože jsem zaměřen na kvalitu služeb a je to vidět na výsledcích, mnoho dřívějších klientů se ke mně vrací a doporučuje mne dál.

Věřím, že s mými službami budete spokojeni a těším se na naši spolupráci.

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení


Přihlašte se k odběru článků

Jednou do měsíce tipy a rady e-mailem zdarma

zpracováním osobních údajů