Naučte se vydělávat na pojistkách - TIP č.1

Naučte se vydělávat na pojistkách - TIP č.1

Informace obsažené v tomto článku mají pouze informativní charakter a nesouvisí s žádnou reklamní nabídkou. Výpočty se mohou lišit podle konkrétního produktu.
Autor článku je redakce E-konzultant.

Ušetřete na platbách pojistného a vydělejte na plnění od pojišťoven. Udělejte si sami „inventuru“ Vašich pojistek. Je velmi pravděpodobné, že tím vyděláte desítky tisíc korun navíc.

Lidé mnohdy nakupují pojistky jenom podle toho, co jim poradí pojišťovací agenti. Nejčastějšími argumenty prodejců bývá vysoké zhodnocení peněz, daňová úspora nebo připojištění zdarma. Přitom pojistka už v samotném názvu napovídá, k čemu má sloužit. K pojištění. K zajištění takových situací, které bychom sami finančně nezvládli. Ztráta střechy nad hlavou po povodni nebo požáru nás může výrazně ekonomicky ohrozit. Rozbité okno ale zvládneme zaplatit sami. Podobné to je u životních a úrazových pojistek. Když někdo po autonehodě zůstane invalidní, přichází o budoucí příjmy v hodnotě stovek tisíc nebo milionů korun. Je to velké riziko, které se vyplatí mít pojištěné. Zlomená ruka nebo vyražený zub je událost, která nás ekonomicky neohrozí a je zbytečné za takové riziko platit. Více informací k pojistkám najdete na webu v odkazu „Vyznejte se v pojištění“.

Podívejte se do Vašich majetkových i životních pojistek a vypište si na papír všechna rizika, která máte pojištěna. Vedle těchto rizik si napište, kolik Vás každé riziko měsíčně stojí. Potom rozdělte rizika na důležitá a nedůležitá. Máte pojištěna všechna důležitá rizika? A na správné částky? Kolik Vám vyplatí pojišťovna v případě totální škody na nemovitosti? Sečtěte, kolik platíte za nedůležitá rizika. Za rizika, které pro Vás nejsou důležitá neplaťte. Ušetřené peníze si dávejte stranou a vylepšete si tím třeba ekonomickou kondici v penzi.

Na webu si stáhněte kalkulačku a spočítejte si, kolik byste vydělali za deset let, pokud byste tuto částku měsíčně odkládali do podílového fondu s výnosem 5%. A potom si zkuste spočítat, kolik byste vydělali, kdybyste tuto částku investovali dvacet let do akciového podílového fondu s výnosem 8%.

Na pojistkách se dá vydělat i jinak, ale o tom se dočtete v dalších článcích.

Roman Kasalý
Autor: Roman Kasalý

Jsem makléř Evropa realitní kanceláře od roku 2004.

V Business Academy Evropa jsem absolvoval všechny stupně certifikovaných školení a v roce 2020 jsem úspěšně složil státní zkoušku profesní kvalifikace a tak mohu nyní oprávněně užívat titul certifikovaný makléř expert profesionál.

Prošel jsem v realitách již všechna zaměření, nyní se však specializuji na prodeje. Díky výsledkům patřím do VIP klubu nejlepších makléřů celé sítě Evropa realitní kanceláře (nyní cca 300 makléřů).

Sleduji nejnovější trendy práce realitních makléřů a využívám moderní technologie (kvalitní fotografie, 3D plánky nemovitostí, letecké snímky „dronem“ atd.). Protože jsem zaměřen na kvalitu služeb a je to vidět na výsledcích, mnoho dřívějších klientů se ke mně vrací a doporučuje mne dál.

Věřím, že s mými službami budete spokojeni a těším se na naši spolupráci.

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení


Přihlašte se k odběru článků

Jednou do měsíce tipy a rady e-mailem zdarma

zpracováním osobních údajů