Nebankovní úvěry? Stále častěji se stávají pozvánkou pro exekutora…

Nebankovní úvěry? Stále častěji se stávají pozvánkou pro exekutora…

Informace obsažené v tomto článku jsou mají pouze informativní charakter a nesouvisí s žádnou reklamní nabídkou. Výpočty se mohou lišit podle konkrétního produktu.
Autor článku je redakce E-konzultant.

Společnosti, které nabízejí nebankovní úvěry, u nás rostou jako houby po dešti. Jejich služby většinou využívají lidé, kteří se dostanou do finanční tísně a se záznamem v registru nepochodí u bankovních domů. Za těmito službami se ovšem velmi často skrývá zákeřný byznys, který dopředu počítá s tím, že věřitele doslova obere o jejich majetek. Novinové inzertní rubriky jsou zaplaveny inzeráty na úvěry, které vypadají celkem nevinně. Většinou nabízejí půjčky na cokoliv, bez zkoumání příjmů, pro mladé a staré, pro chudé i bohaté. Reakcí na tyto inzeráty zpravidla začíná příběh, který končí příchodem exekutora. Stačí podepsat pár nevinně vypadajících dokumentů…

V poslední době se objevují společnosti, které požadují jištění úvěru podpisem bianko směnky. Chybí v nich nejen dlužná částka, ale i datum splatnosti. Stačí, když se dlužník opozdí s jednou splátkou a úvěrová firma spustí finanční gilotinu na rodinný majetek. Započítá si nesmyslně vysoké smluvní pokuty, penále z prodlení, navýšení úrokové sazby a další vražedné poplatky. Na bianko směnku vypíše částku, která bývá několikanásobkem původního dluhu. Posléze směnku převede na zahraniční společnost, která začne uplatňovat svoji pohledávku. Z nevinného dluhu ve výši pár tisícovek se po vyplnění bianko směnky mohou stát statisícové dluhy, které zpravidla skončí vydáním pravomocného směnečného platebního rozkazu.

Žít s dluhem není vůbec nic špatného, ale před jeho pořízením je nutné zvážit, co nám dluh přinese. Hypotéka na pořízení vlastního bydlení nebo investiční nemovitosti bývá zpravidla dobrým dluhem. Pomáhá nám totiž bohatnout. Nebankovní úvěr na novou televizi může rodinným financím zasadit smrtelnou ránu. Pro případ dotazů k úvěrům využijte kontaktů na tomto webu.

Roman Kasalý
Autor: Roman Kasalý

Jsem makléř Evropa realitní kanceláře od roku 2004.

V Business Academy Evropa jsem absolvoval všechny stupně certifikovaných školení a v roce 2020 jsem úspěšně složil státní zkoušku profesní kvalifikace a tak mohu nyní oprávněně užívat titul certifikovaný makléř expert profesionál.

Prošel jsem v realitách již všechna zaměření, nyní se však specializuji na prodeje. Díky výsledkům patřím do VIP klubu nejlepších makléřů celé sítě Evropa realitní kanceláře (nyní cca 300 makléřů).

Sleduji nejnovější trendy práce realitních makléřů a využívám moderní technologie (kvalitní fotografie, 3D plánky nemovitostí, letecké snímky „dronem“ atd.). Protože jsem zaměřen na kvalitu služeb a je to vidět na výsledcích, mnoho dřívějších klientů se ke mně vrací a doporučuje mne dál.

Věřím, že s mými službami budete spokojeni a těším se na naši spolupráci.

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení


Přihlašte se k odběru článků

Jednou do měsíce tipy a rady e-mailem zdarma

zpracováním osobních údajů