Nebojte se investic

Nebojte se investic

Mnoho lidí reaguje při setkání s pojmem investice úprkem. Většinou to bývá proto, že se jim investování jeví jako něco pro ně nedosažitelné nebo nepřípustné a považují jej za nástroj používaný pouze movitějšími lidmi. Rozumíte-li pojmu investice podobně, je tento článek určený právě Vám.

Pojďme pro naše potřeby říkat investici „takové jiné spoření“. Je to pro Vás už schůdnější? A co byste říkali tomu, kdybyste si tímto způsobem nejen naspořili, ale i vydělali? Pojďme si nyní povědět, co to vlastně investování je. V širším smyslu to je část prostředků, která je vložena do kapitálu za účelem jejich zhodnocení. Pro naše potřeby však zvolíme o něco užší pohled. Musíme také brát v potaz naše znalostní limity. Profesionální investoři vědí, v jakém okamžiku nakoupit nebo prodat tu či onu akcii nebo komoditu. Pokud toto nevíme a chceme své peníze přesto zainvestovat, máme dvě volby. Buď to budeme velmi riskovat a nakoupíme, co nás napadne, nebo využijeme investičních podílových fondů. Podílový fond je zpravidla balíček menších investic soustředěných do různorodých oblastí na finančním trhu. Podílových fondů je k mání spoustu, který však pro nás bude ten pravý? S tím Vám mohu poradit, pokud využijete kontaktů na těchto stránkách. Více si o investičních podílových fondech můžete přečíst v článku Jak investovat do podílových fondů.

Investicemi lze nastřádat několikanásobně více než třeba penzijním připojištěním a správně nastavená investice bude určitě výkonnější než kapitálové životní pojištění. Určitě se tedy vyplatí udělat inventuru v rodinných rozpočtech. Chcete-li se do investování pustit sami, doporučuji Vám si přečíst článek Sedm zásad začínajícího investora.

Roman Kasalý
Autor: Roman Kasalý

Jsem makléř Evropa realitní kanceláře od roku 2004.

V Business Academy Evropa jsem absolvoval všechny stupně certifikovaných školení a v roce 2020 jsem úspěšně složil státní zkoušku profesní kvalifikace a tak mohu nyní oprávněně užívat titul certifikovaný makléř expert profesionál.

Prošel jsem v realitách již všechna zaměření, nyní se však specializuji na prodeje. Díky výsledkům patřím do VIP klubu nejlepších makléřů celé sítě Evropa realitní kanceláře (nyní cca 300 makléřů).

Sleduji nejnovější trendy práce realitních makléřů a využívám moderní technologie (kvalitní fotografie, 3D plánky nemovitostí, letecké snímky „dronem“ atd.). Protože jsem zaměřen na kvalitu služeb a je to vidět na výsledcích, mnoho dřívějších klientů se ke mně vrací a doporučuje mne dál.

Věřím, že s mými službami budete spokojeni a těším se na naši spolupráci.

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení


Přihlašte se k odběru článků

Jednou do měsíce tipy a rady e-mailem zdarma

zpracováním osobních údajů