Před vstupem do banky odložte kovové předměty!

Před vstupem do banky odložte kovové předměty!

Sazby hypoték jsou rekordně nízko a mnoho lidí díky tomu oprášilo svoje úvahy o koupi vlastní nemovitosti nebo rekonstrukci svého bydlení.

Ale dřív, než za Vámi zaklapnou dveře banky, do které půjdete žádat o hypotéku, je dobré vybavit se znalostmi, které Vám třeba pomohou, aby byla vůbec hypotéka schválena. Dvě věci, o nichž je dobré vědět předem a jeden znalostní test. Tak tím Vás vybaví pokračování tohoto článku. 

Poskytnutí úvěru je vždy spojeno s tím, že si Vás banka proklepne. Je to celkem logické. Banky samozřejmě mají zájem na tom, aby si u ní lidé půjčovali, ale ne za každou cenu. Každý zájemce o úvěr prochází procesem, který má za úkol upozornit na slabá místa naší bonity. Je to něco jako projít bezpečnostním rámem na letišti. Když se rozsvítí červené světlo a začne to pípat, prostě vás vrátí zpátky. Proto je dobré se na průchod takovým rámem připravit. Aby nepípal a nevrátili vás zpátky.

Banky mají hodně dobrý přehled o Vašich příjmech, výdajích a schopnosti splácet. Jedním z úskalí při sjednávání hypotéky jsou kontokorenty a kreditní karty. To některým bankám vadí natolik, že se vyplatí před žádostí o hypotéku tyto vymoženosti zrušit. I kreditní karta, která není čerpána, je v bezpečnostním rámu banky považována za závazek, který se započítává do bonity. 

Některým bankám taky vadí ručitelské závazky. Pokud někomu ručíte za jeho úvěr, tak se na takový závazek může banka dívat jako na skutečný dluh. 

Pokud máte pochyby o tom, jestli projdete, rozhodně se vyplatí před návštěvou banky poradit se s poradcem. Při průchodu bezpečnostním rámem totiž banky využívají také Bankovní registr klientských informací, který vypovídá o Vaší bonitě i důvěryhodnosti. Obsahuje nejen informace o existujících úvěrech, ale i o těch, které byly zamítnuty. Takže zamítnutá žádost může být jednou z věcí, která při dalším průchodu rámem rozsvítí kontrolku.

S dalšími znalostmi Vám pomůže test na serveru iDnes, kterým si můžete projít kliknutím zde.

Pokud budete potřebovat přípravu na průchod bezpečnostním rámem, neváhejte využít kontaktů na tomto webu.

Roman Kasalý
Autor: Roman Kasalý

Jsem makléř Evropa realitní kanceláře od roku 2004.

V Business Academy Evropa jsem absolvoval všechny stupně certifikovaných školení a v roce 2020 jsem úspěšně složil státní zkoušku profesní kvalifikace a tak mohu nyní oprávněně užívat titul certifikovaný makléř expert profesionál.

Prošel jsem v realitách již všechna zaměření, nyní se však specializuji na prodeje. Díky výsledkům patřím do VIP klubu nejlepších makléřů celé sítě Evropa realitní kanceláře (nyní cca 300 makléřů).

Sleduji nejnovější trendy práce realitních makléřů a využívám moderní technologie (kvalitní fotografie, 3D plánky nemovitostí, letecké snímky „dronem“ atd.). Protože jsem zaměřen na kvalitu služeb a je to vidět na výsledcích, mnoho dřívějších klientů se ke mně vrací a doporučuje mne dál.

Věřím, že s mými službami budete spokojeni a těším se na naši spolupráci.

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení


Přihlašte se k odběru článků

Jednou do měsíce tipy a rady e-mailem zdarma

zpracováním osobních údajů