Tři příležitosti pro rodinné finance v roce 2012

Tři příležitosti pro rodinné finance v roce 2012

Do nového roku všichni vcházíme s očekáváním, co nám přinese. V oblasti osobních a rodinných financí se ale nevyplatí pouze očekávat, co se stane, ale využít příležitostí, které se nám naskýtají. Tři z nich jsou popsány v následujícím článku.

Využijte ještě možnosti ovlivnit podobu svého penzijního připojištění!

Stále ještě máte možnost vstoupit do současného systému penzijního připojištění, a zajistit si tak možnost využít stávajících podmínek i v budoucnosti, kdy se fondy transformují. Současný systém například umožňuje možnost čerpat výsluhovou a pozůstalostní penzi. Pro některé klienty fondů je výhodná i současná garance nezáporného výnosu. Naproti tomu nový systém přinese možnost volby různých investičních strategií s potenciálem vyššího výnosu ale i s rizikem ztráty.

Chystáte se pořídit nemovitost na hypotéku? Jednejte rychle!

Pokud se v novém roce chystáte pořídit nemovitost a využít k jejímu financování hypotéku, nečekejte příliš dlouho. Úrokové sazby jsou stále velmi příznivé. A ceny nemovitostí také. Pokud se chystáte kupovat nemovitost později, ale už máte rozhodnuto, můžete si výhodný úrok „zamluvit“ předem. Většina bank umožňuje úvěrovou smlouvu uzavřít a částku vyčerpat později. Můžete si tak zajistit i pozdější čerpání za současné úrokové sazby.

Krize na kapitálových trzích? Neinvestujte podle toho, co se píše v novinách!

Krize se stala velmi frekventovaným termínem ve všech médiích. Mnoho investorů si pokládá otázku, jestli by nebylo lepší se kapitálovým trhům úplně vyhnout. Pokud investujete pravidelně a máte svůj investiční plán, není nutné se znepokojovat. Naopak. Po každém propadu vždy následuje nárůst trhů a tak tomu bude i nyní. Pro dlouhodobé investory je současná situace na trzích příznivá, protože ceny jsou nízko. Nikdo ovšem nedokáže předem odhadnout, kde je strop a kde dno. Proto se určitě vyplatí liminovat riziko diverzifikací portfolia a vytrvat v pravidelném investování. Pravidelné investování pomáhá průměrovat ceny, a tím eliminovat riziko nevhodného načasování nákupů a prodejů. Pamatujte na to, že základem k dobrému investičnímu výsledku je předem zpracovaný finanční plán.

Roman Kasalý
Autor: Roman Kasalý

Jsem makléř Evropa realitní kanceláře od roku 2004.

V Business Academy Evropa jsem absolvoval všechny stupně certifikovaných školení a v roce 2020 jsem úspěšně složil státní zkoušku profesní kvalifikace a tak mohu nyní oprávněně užívat titul certifikovaný makléř expert profesionál.

Prošel jsem v realitách již všechna zaměření, nyní se však specializuji na prodeje. Díky výsledkům patřím do VIP klubu nejlepších makléřů celé sítě Evropa realitní kanceláře (nyní cca 300 makléřů).

Sleduji nejnovější trendy práce realitních makléřů a využívám moderní technologie (kvalitní fotografie, 3D plánky nemovitostí, letecké snímky „dronem“ atd.). Protože jsem zaměřen na kvalitu služeb a je to vidět na výsledcích, mnoho dřívějších klientů se ke mně vrací a doporučuje mne dál.

Věřím, že s mými službami budete spokojeni a těším se na naši spolupráci.

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení


Přihlašte se k odběru článků

Jednou do měsíce tipy a rady e-mailem zdarma

zpracováním osobních údajů