Ušetřete statisíce na hypotéce

Ušetřete statisíce na hypotéce

Informace obsažené v tomto článku mají pouze informativní charakter a nesouvisí s žádnou reklamní nabídkou. Výpočty se mohou lišit podle konkrétního produktu.
Autor článku je redakce E-konzultant.

Naučte se správně komunikovat s finančními ústavy a vydělejte statisíce. Možná, že to zní neuvěřitelně, ale je to tak. Existuje mnoho způsobů, jak donutit finanční ústavy k lepším sazbám. V tomto článku se naučíte jeden z těchto způsobů použít. Mnoho lidí už jej úspěšně použilo v praxi...

Hodně peněz se dá ušetřit tím, že včas donutíte banku k tomu, aby Vám snížila úrokovou sazbu a tím i splátku. Pokud máte hypotéku nebo ji budete sjednávat, je velmi pravděpodobné, že tato rada Vám pomůže ušetřit hodně peněz.

Představte si, že se Vám podaří snížit úrokovou sazbu jenom o 0,5 %. U třímilionové hypotéky na 25 let to dělá dvěstěpadesát tisíc. Sami si můžete spočítat, kolik by to dělalo u Vaší hypotéky – na webu E-konzultant k tomu najdete elektronickou kalkulačku ...

První sjednání hypotéky bývá často spojeno s nějakou marketingovou akcí banky. Často tak získáte hypotéku za výhodnější sazbu, než která je v daný okamžik obvyklá na trhu. Jak už to ale v komerčním světě bývá, žádná sleva není zadarmo. Banky si obvykle toto zvýhodnění kompenzují tím, že při nejbližší fixaci nabídnou úrok o něco vyšší, než je v tu dobu na trhu obvyklý. Při ukončení fixačního období může banka měnit výši úroku a Vy jako klient můžete úvěr bez sankcí doplatit. Banky mívají sdělení nové sazby pečlivě načasováno tak, aby klient neměl mnoho času na případné přeúvěrování. A jenom dobře informovaný člověk (teď už jste to i Vy) má šanci na tom vydělat. Nečekejte na sdělení banky a řekněte si o lepší úrok. Moje zkušenosti říkají, že klienti tímto postupem získají úrok o 0,5 % nižší.

 

TIP pro Vás:

Napište bance dva měsíce před uplynutím fixační doby dopis, ve kterém požádáte o sdělení nové výše úroku. Nebojte se napsat, že výši úroku potřebujete znát proto, abyste posoudili ostatní nabídky na trhu. Tím bance říkáte asi toto: „Milá banko, jsem pečlivý klient, který nečeká na to, až mi oznámíš vyšší úroky a já s tím nebudu moci nic dělat. Řekni mi to včas, já si to porovnám s trhem a když to bude jinde zajímavější, tak ti uteču“.

Banky se dají přimět ke snížení sazby i při sjednávání hypotéky. Hodně peněz se dá na úvěrech a hypotékách ušetřit jinými způsoby, ale o tom si povíme někdy příště.

Roman Kasalý
Autor: Roman Kasalý

Jsem makléř Evropa realitní kanceláře od roku 2004.

V Business Academy Evropa jsem absolvoval všechny stupně certifikovaných školení a v roce 2020 jsem úspěšně složil státní zkoušku profesní kvalifikace a tak mohu nyní oprávněně užívat titul certifikovaný makléř expert profesionál.

Prošel jsem v realitách již všechna zaměření, nyní se však specializuji na prodeje. Díky výsledkům patřím do VIP klubu nejlepších makléřů celé sítě Evropa realitní kanceláře (nyní cca 300 makléřů).

Sleduji nejnovější trendy práce realitních makléřů a využívám moderní technologie (kvalitní fotografie, 3D plánky nemovitostí, letecké snímky „dronem“ atd.). Protože jsem zaměřen na kvalitu služeb a je to vidět na výsledcích, mnoho dřívějších klientů se ke mně vrací a doporučuje mne dál.

Věřím, že s mými službami budete spokojeni a těším se na naši spolupráci.

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení


Přihlašte se k odběru článků

Jednou do měsíce tipy a rady e-mailem zdarma

zpracováním osobních údajů